Racereport: Harbourrun Rotterdam 2018

Met een geruime vertraging, vandaag dan toch eindelijk een raceverslag van de Harbourrun in Rotterdam, van dit jaar. Een event waar ik wel al eerder van had gehoord, en waarvan ik de beelden die er van voorbij kwamen ook wel erg gaaf vond. Maar eerlijk is eerlijk; obstacle-runs stonden mij een beetje tegen. Toen een aantal mensen vanuit de sportschool me meevroegen was ik dan ook terughoudend. Dat zijn echte volhouders, dus na herhaaldelijk vragen zei ik toch ja. En toen begon de twijfel.

Want eerlijk is eerlijk, ik twijfelde toch behoorlijk aan al die obstakels; Wat kon ik verwachten? Uiteraard heb ik terug proberen te zoeken, maar op wat foto’s na was er weinig geschikte informatie te vinden. Gelukkig voelde ik me goed fit, dus hoefde ik me daar niet druk om te maken.  Het enthousiasme van het clubje mensen dat ging hielp ook mee. Leuk detail hierbij is dat een van de deelnemers een sponsor had gevonden. Hierdoor konden we ons als team inschrijven van de businessrun, en hadden we wat privileges. Namelijk een super tof t-shirt, opslag van spullen, parkeerplek dichtbij, en consumptiebonnen.

Op de dag zelf, was ik met nog een paar andere van dat groepje “gewoon” gaan gritten en bodycombatten, zoals elke zondag. Hoog cardio, ca. 1000 Kcal, work-out van 1,5 uur. Om vervolgens voor de sportschool te verzamelen en ons ruim voor de start van 12 uur in Rotterdam te melden voor de run. Met 14 mannen en vrouwen, of beter met 13 vrouwen en ik, keurig alle formulieren ingevuld en onze t-shirt op gehaald. Vrij vlot erna zijn we op ons gemak naar de start gelopen om daar een hele toffe warming-up in ons tijdvak te krijgen. De start was in groepen van ca. 100 man. Deze warming-up werd door twee hele blije “sailors” verzorgd en maakte van de start een feestje.

En toen het startsein eenmaal klonk bleek het podium meteen de eerst obstacle te zijn. Hier moesten we namelijk onderdoor. In het gehele parcours dat volgende werden obstacles mooi verdeeld. Langzaam daalde het in dat ze goed te doen waren en dat ik stiekem best fit bleek. De afwisseling was goed, de stukken rennen mooi verdeeld. En ook de obstacles waren leuk afwisselend, al omvatten de meeste klimacties. Daar zaten een aantal behoorlijke hoge bij. Ik ben redelijk over mijn hoogtevrees heen, maar in het groepje waren een aantal mensen die daar toch nog wat last van hadden. En juist dan komt het goed uit dat je als een groep loopt. Je kunt elkaar dan namelijk ondersteunen. Dat werkte erg goed en maakte dat iedereen mee kon blijven komen.

Wel kleeft er een nadeeltje aan; je wacht namelijk op elkaar. Daardoor was ik langzamer dan gepland. Met een eindtijd van 2.00:28 was het zeker niet het snelste wat ik kon, maar eigenlijk maakt dat me niet uit, want het was de eerste keer met een obstacles en het was super gezellig! Wat een toffe club mensen, en wat een toffe run!

Volgend jaar weer! Jij ook?

Reageren