Danny de Ruiter

Mijn naam is Danny de Ruiter. Ik ben geboren op 19 november 1987, in Bergen op Zoom wel te verstaan. In het ziekenhuis. Destijds woonden mijn ouders in Tholen en later nog in St. Annaland. Sinds mijn 6e woon ik in Ridderkerk. Strikt genomen ben ik dus Brabander, die een tijd in Zeeland heeft doorgebracht, maar nog veel langer in omgeving Rotterdam woont.

In Ridderkerkben ik na het behalen van alle mogelijk zwemdiploma’s voor het eerst in aanraking gekomen met sport, namelijk de zwemsport. Dit heb ik lange tijd, behoorlijk fanatiek, gedaan. Drie keer in de week ’s avonds en de zondag ochtend vroeg. Maar je wordt ouder, gaat werken en, misschien klinkt het wel bekend, je krijgt andere interesses. Ik ben uiteindelijk gestopt rond mijn 15. Op dat moment begon ik ook met werken in de supermarkt. Wat als vakkenvuller een behoorlijk fysieke bijbaan was. Ik had er een hoop lol in. Eigenlijk zelfs zoveel, dat het mij beter lag dan school. In die tijd zat ik op de middelbare school (Het Gemini College) en daar heb ik 4 VWO opnieuw gedaan. Toen ik in 5 VWO weer voor de keuze stond wat te doen nam ik een rigoureus besluit; Een stap terug. Ik ben MBO Bouwkunde gaan doen in Rotterdam. Omdat bouw me altijd interesseerde als ik langs een bouwplaats kwam.

Al die tijd heeft sporten geen rol in mijn leven gehad. Totdat ik na een dienstverband van 8 jaar in diverse functies, afscheid nam van de supermarkt. Omdat ik mijn MBO opleiding afrondde en ik de stap naar HBO, maar dan met een werkdeel eraan, instapte. Toen begon het “kantoor” leven; Veel zitten, naar een scherm kijken en weinig fysieke beweging. Ik kwam redelijk aan, en heb uiteindelijk de 90kg geraakt. Met mijn lengte van 1.80m niet eens heel zwaar, maar ik merkte wel aan alles dat ik mij er niet meer prettig bij voelde. Samen met mijn vriendin hebben we in de tussentijd wel wat “sportschool” gedaan, maar dat resulteerde een een bezoekje bodybalance, om daarna, omdat het al laat was en koken ons beide niet meer in aan stond, een snelle afhaal te doen.

Gelukkig durfde ik het rond 2010 aan om geïnspireerde door socialmedia, zelfstandig te beginnen aan hardlopen. Eenvoudig, met niet de juiste spullen. Maar mét behulp van Evy. Je weet wel, die bekende Belgische, die veel mensen aan het hardlopen kreeg! Inmiddels loop ik dus al weer zo’n 8 jaar hard. En is het wel een soort verslaving. Zonder kan ik niet meer. Maar ik merk wel dat, onder drukte van werk het hardlopen er soms wat onder lijdt. Het zorgt er bovendien voor dat ik nooit echter hele knappe (lees snelle tijden, of grote afstanden) voor elkaar heb gekregen. Ach werk mag ook een goed plekje in je leven hebben toch? Als er maar balans is.

Inmiddels heb ik wel zowel 5k, 10k (ook inclusief obstakels), 10,5k en 15k in the pocket. Hoewel ik de PR’s die daarbij horen niet op een rijtje heb, lijkt het me wel leuk die op deze blog bij te gaan houden. Daarnaast ben ik inmiddels gestart met een schema om aan een halve marathon te werken. Daar zul je de komende tijd dus ongetwijfeld het een en ander over lezen. Stiekem hoop ik wel dat de snelheid er ook nog eens inkomt. Want als ik soms die post van mensen zie die in een tempo van 4.30min./km een halve marathon afleggen, ben ik stiekem toch wat jaloers! Nouja, je moet wat te dromen hebben!

Lezen jullie mee, in hoe ik naar die dromen toe werk?!

Danny de Ruiter

 

Reageren