Medaille 10km

10km Marathon Rotterdam

 

Na lang wachten, veel trainen, een blessure en dus een hoop twijfels, was het zondag tijd voor de 10km-loop van Rotterdam. Wat een sfeer, maar vooral ook wat een hoop mensen die de zelfde sportieve gedachte hadden als ik! 12000 lopers voor de 10km in Rotterdam. Ik wist wel dat deze loop een hoop mensen zou aantrekken, daar was ik voor gewaarschuwd, maar deze getalen had ik toch niet verwacht. Neemt niet weg dat een fantastisch was om te zien hoe al deze mensen zich klaar maakte voor een start op de Coolsingel en in minder dan 1 uur en 20 minuten (de tijdslimiet) een mooi parcours door een deel van de Rotterdamse Binnenstad liepen.20140415-221420.jpg

20140415-221511.jpg

Ik zelf ben bijna een jaar geleden begonnen met trainen, eerst 2 keer in de week. Dat werd al snel 3 keer. Daarnaast nog was fitness (tegen de niks-pack). Langzaam beginnen en steeds verder uitbouwen. Ik ben van nature namelijk een spinter en geen staier. Maar de opbouw lukte. In september was ik toe aan een 5k aan een stuk. Maar kort erna pech: Een blessure aan mijn kuit. Rond de januari begon ik sterke twijfels te krijgen of de 10k nog wel reëel was, omdat ik niet had kunnen trainen tussen september en januari. De oefeningen van de fysio sloegen gelukkig aan en halverwege februari kon ik weer gaan opbouwen. Gelukkig was niet al mijn conditie weg en al snel ging het weer goed. Het lukte zelfs om een keer een 10km rondje te trainen. Wat zeg ik, 2 keer.

20140415-221442.jpg

Echter deze zondag heb ik mijzelf overtroffen. Ik ging namelijk voor het uitlopen en was dik tevreden geweest met een tijd van 1 uur en 10 minuten. Dankzij een vriendin van mij die als haas fungeerde heb ik de ronde in 1 uur en net geen 2 minuten uitgelopen! Ik ben dus zeer trots en heel tevreden! Gelukkig blijft het niet bij deze loop, want 14 mei mag ik weer aan de bak, tijdens de Verkerkloop. Ook dan loopt die vriendin mee, en we gaan dit keer voor onder het uur.

20140415-221518.jpg

20140415-221525.jpg

Het trainen gaf me al een hoop energie, maar deze prestatie heeft me wel nog verder gemotiveerd; ik wil nog fitter worden en gezonder gaan leven. Dus op weg naar de 30, maar fitter en gezonder dan ooit!

Reageren